25. 6. 2019

Waze offline

Nedávno som dostal otázku: 

Možem používat v aute navigaciu Waze bez internetu?




Odpoveď je, že v zásade áno, ale tým Waze prichádza o svoju výraznú výhodu.

Waze je navigačná aplikácia, ktorá poskytuje užívateľom informácie o premávke a najrýchlejšej ceste k cieľu. Aplikácia Waze funguje na princípe crowdsourcingu, čo znamená, že používatelia aplikácie poskytujú informácie o premávke, dopravných zápchach, nehodách, rýchlostných kontrolách a iných informáciách. Tieto informácie sa potom zdieľajú s ostatnými používateľmi aplikácie a poskytujú aktuálne informácie o premávke.

Waze je založená na živých dátach o premávke, preto potrebuje prístup k internetu na aktualizáciu svojich máp a informácií o premávke. Ak chcete používať Waze na navigáciu, musíte mať k dispozícii stabilné pripojenie k internetu cez Wi-Fi alebo mobilné dáta.

V niektorých prípadoch môžu byť náklady na dáta vysoké, najmä ak používate aplikáciu Waze často alebo na dlhších cestách. Preto môžete využiť možnosť naplánovať si cestu vopred, keď ste pripojený na internet.


1. Pripojte sa na internet a otvorte aplikáciu Waze.


2. Vyhľadajte miesto, do ktorého chcete cestovať.


3. Kliknite na miesto a potom na ikonu "Navigovať".


4. Waze vám automaticky naplánuje optimálnu trasu na základe dopravných podmienok v čase plánovania trasy.


5. Môžete vyraziť. 


Je však dôležité poznamenať, že v režime offline aplikácia Waze neaktualizuje informácie o dopravných podmienkach, a preto nemusí byť optimálna trasa, ktorú ste si naplánovali vopred, aktuálna. Preto odporúčame používať aplikáciu Waze s prístupom na internet, ak je to možné, aby vám poskytla najnovšie informácie o premávke a cestách.



Žiadne komentáre: